Eindelijk weet ik wat mij zo ziek heeft gemaakt: het eten van gerookte leverworst, figatellu, meegebracht door een paar sympathieke dorpsgenoten van hun vakantie in Corsica. Het laatste stukje heb ik met smaak verorberd op 21 november 2017. Vijfendertig dagen later, de gemiddelde incubatietijd, had ik prijs: hepatitis E. Het goede nieuws is dat mijn lichaam in een paar weken tijd zichzelf zal herstellen.

En op deze verloren maandag vernam ik dat mijn gestolen portefeuille werd gevonden en binnengebracht in het maison des objets trouvés in Perpignan. Ik wist niet eens dat zoiets bestond. Het klinkt romantisch, vind ik. Ik kreeg een aardige mijnheer aan de lijn die me wist te vertellen dat mijn rijbewijs, carte vitale (soort gezondheidspas) en ID-card erin zaten. De ID-card hadden ze al naar de ambassade in Parijs gestuurd. Maar dat geeft niet, die komt wel terug en er is me een hoop administratieve rompslomp bespaard.