Forêt comestible

Nog net voor het hier heel heftig werd, tussen de eerste sneeuwbuien door, heb ik nog gauw drie boompjes geplant: Een Conférence peer, een Reine des reinettes en een Patte de loup (een oude soort bewaarappels). Het zijn de eerste aanplantingen van mijn ‘forêt comestible’ of voedselbos. Toen ik aan de gemeenteraad permissie vroeg om op mijn stukje huurgrond bomen te planten, zei een van de raadsleden dat hij niet veel geloof hechtte aan die alternatieve systemen. Wacht maar, dacht ik, over een paar jaar zal ik eens wat laten zien …

En nu maar hopen dat mijn boompjes hier wortel willen schieten. Ik heb vandaag de ijzige wind getrotseerd en ben ze gaan groeten. Ze houden moedig stand.

7 gedachten over “Forêt comestible”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: