Zonder

Het was weer eens wat anders: twaalf dagen zonder internetverbinding. Ik probeerde er het beste van te maken en wat ‘andere dingen’ te doen, maar erg goed lukte dat toch niet. Om te beginnen miste ik ’s morgens het nieuws en de actualiteit op Radio Een. Via een doodgewoon radiotoestel luisterde ik dan maar naar France Inter. Een leuke post, met veel cultuur en wetenschap, maar de regeringsvorming in België komt daar niet aan bod.

E-mails versturen en ontvangen ging ook niet. Af en toe ging ik bij de buren op de dorpel zitten om via hun Wi-Fi de magere oogst binnen te halen. Mager, want ook mijn eigen te versturen mailtjes bleven beperkt tot de hoogstnoodzakelijke.

En verder miste ik Google, Wikipedia, de Standaard en de taal- en vertaalsites. Het is gek hoe dikwijls ik op een dag denk: even opzoeken …

Gelukkig ben ik al een tijdje niet meer op Facebook, anders had ik daar ook nog ontwenningsverschijnselen van gehad.

Dan maar wat meer gewandeld, geknutseld, in de Van Dale gebladerd, gelezen, gedut, gepiekerd en nog wat andere slechte gewoonten laten gedijen.

Maar kijk, na veel vijven en zessen ben ik weer online en kan ik met vertraging melden dat het jaarlijkse kersenfeest op acht juni zeer geslaagd was. Dat mijn dorpsgenoten opgetogen waren over mijn bijdrage: vanille-ijs met warme kersensaus (met een beetje Kirsch erin) en dat noch ik, noch Els in de winnende ploeg van het petanque-tornooi zaten. Ik steek er toch een paar fotootjes bij.

DSCN4326 DSCN4322 DSCN4336 DSCN4351 DSCN4357

 

 

2 gedachten over “Zonder”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: