Mission bois

Met gezamenlijke karwijen gaat het in het dorp net als bij feestjes: twee dagen op voorhand een sms-je met plaats, datum en uur. Een dag op voorhand: laatste instructies en vooral dat je op tijd moet zijn, of eerder moet komen als je koffie wil. Ik kreeg goede punten want ik stond er vanmorgen stipt om 8 u en had mijn koffie al op.

We waren met zijn vieren en ik trok samen met Cédric een kleine kilometer het bos in, want daar was het te doen. De anderen kwamen met de gammele en volgeladen auto van de “patron”, langs de verharde weg.

De missie was een omgevallen boom in stukken hakken en zagen. Ik veronderstelde dat mijn taak vooral rapen en stapelen zou zijn. Maar toen we ter plaatse kwamen zag ik geen boom. De patron wees een grote plek dichtbegroeide bramen aan. Daaronder lagen de dikste takken van de boom. Oeps. Mijn taak werd het vrijmaken van die takken met een machete. Het was even slikken, maar ik heb al voor hetere vuren gestaan. Na een dik uur lagen de takken vrij en konden we beginnen hakken en zagen. Eindelijk kon ik rapen en stapelen, en af en toe hulpje zijn bij het zagen.

Het weer was prachtig, zonnig en niet te warm en de omgeving mooi. Het was supergezellig, maar ik ben nu wel geradbraakt. Mijn beloning ligt daar nog: twee stères netjes op maat gezaagd hout en nog een heleboel sprokkelhout. Van het naar hier verslepen, krijg ik het vast ook nog warm.

DSCN3707

Voor

DSCN3714

na

DSCN3724

Cédric leert klieven

DSCN3729

Picnick met de future maman van le bébé de Glorianes

DSCN3731

Siësta

DSCN3736

Een deel van de beloning

Eén gedachte over “Mission bois”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: