De eerste

Nee, ik heb nog geen morieljes gevonden. Ik zoek er zelfs niet meer naar. Ik ga sprokkelen en denappels rapen en af en toe werp ik een blik onder een es of een kerselaar, maar zoeken doe ik niet. Mijn tijd komt wel, denk ik.

Nochtans is de morieljetijd al een paar weken aan het lopen. Begin april vond een vriend van mijn neef 186 exemplaren. In een lager gelegen dorp toch wel.

Maar op de berg zijn er blijkbaar ook. Een vriend van onze koeienboer kwam deze week bij hem langs voor hij op paddestoelenjacht ging. Op de terugweg is hij niet meer komen aankloppen. Hij stuurde later een foto van de 139 morieljes die hij gevonden had. Ik had een beetje te doen met de boer.

Vanavond ging ik in de late zon nog een keertje niet-zoeken en wat vond ik? Een boleet. Drie zelfs. De eerste van het seizoen.

Buisjeszwammen zijn bijna allemaal eetbaar, behalve de satansboleet en de suillus mediterraneensis. En die laatste is het dus.

DSCN3352

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: