Soms luister ik naar Arrels, de Catalaanse radiozender. Met mijn mondvol Frans en wat resten Spaans en Italiaans lukt het mij om hier en daar wat flarden te verstaan. Van de nieuwsberichten begrijp ik meestal waarover ze gaan, maar de details ontsnappen mij. Hetzelfde met het weerbericht. Gisteren was het anders heel duidelijk: Pluja, pluja, pluja, zei de Catalaanse Sabine Hagedoren. Op dat moment reed ik de berg op en was de pluja al begonnen. Bij het uitladen van de boodschappen was ik meteen doornat en sindsdien heb ik mij verschanst in mijn huis en kom ik enkel nog de deur uit om hout aan te voeren.

Ik herinner mij dat de winter in oktober begon met een heel weekend stromende regen. Misschien is dit wel de afsluiter? Ik hoop het. Méteo France geeft hoop. Vanmorgen voorspelden ze nog drie dagen van hetzelfde. Nu hebben ze er al een dag afgeknipt. Donderdag zou de zon willen schijnen.

In België en Nederland schijnt het mooi weer te zijn. Fijn voor jullie.

DSCN3102