Gisterenochtend moest ik vroeg uit bed want er was niemand in het dorp die mij een lift kon geven en dus moest ik te voet de berg af. Tot Vinça is het twee uur flink doorstappen. Ik vertrok om kwart voor zeven want ik wou de bus van negen uur halen.  Om zeven uur kwam ik een loper tegen. Hij liep de berg op en had er al minstens acht kilometer opzitten als hij vanuit het dichtstbijzijnde gehucht vertrokken was. Hij liep gezwind en had zelfs nog genoeg adem om mij te groeten en nog verder de berg op te lopen.

Ik bracht de hele dag door in Perpignan en Cabestany en ’s avonds kwam ik terug met een huurauto. Een keer per maand doe ik mezelf een weekje auto cadeau. Ik reed traag de berg op want het was al donker. Halfweg kwam ik opnieuw een loper tegen. Hij groette niet, maar ging voorzichtig tegen de kant lopen en ik probeerde hem nog voorzichtiger te passeren. Jammer genoeg had ik geen fototoestel bij. Maar ik vond wel een prentje op het internet van eentje die er erg op leek. Mooi dier.