Droogte

Terwijl er in het noorden voor watersnood gevreesd wordt, baart de droogte ons hier zorgen. De wijnbouwers en de veetelers maken zich zorgen. Ik maak me ook zorgen want hoelang zal de dorpsbron water blijven geven? Zelfs de wilde dieren maken zich zorgen. Ze naderen steeds vaker het dorp. Het is al niet meer ongewoon om een vos of een das in de dorpskern op straat te zien lopen of een hert over een omheining te zien springen.

Vannacht heeft een dier zich te goed gedaan in mijn moestuin. Spinazie, venkelloof, zwarte radijsloof en veldsla zijn tot tegen de bodem afgeknabbeld.

Gelukkig houdt het dier (een hert of een gems?) blijkbaar niet van prei en kolen.

PS Vandaag, 17 januari, heeft het gelukkig een klein beetje geregend. Maar de wind droogt alles meteen weer op.

5 gedachten over “Droogte”

  1. Hier regent het al weken onophoudelijk. Dat maakt dat het kerst en nieuwjaarsgevoel volledig ontbrak. Maar liever te nat dan te droog want water is toch onontbeerlijk voor de gewassen, voor de fauna en de flora. Onze buren zijn net terug van een weekendje Parijs. Geen druppel regen gezien, blauwe hemel. Wat jammer van uw groenten en het werk dat je erin stak. Het moet zijn dat het toch lekkerder is dan het groen dat er in de natuur te vinden is.

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: