Intussen in Frankrijk – 6

Vanmorgen heb ik de voorraadkasten wat grondiger geïnspecteerd. Aanleiding was het bericht dat we ons nu niet verder dan een kilometer van huis mogen verplaatsen. En voor de dichtsbijzijnde winkel moet ik ongeveer 11 km ver.

Gisteren bood Marie, een dorpsgenote, nog aan om wat boodschappen voor me mee te brengen als ze donderdag naar het dal zou gaan, maar de kans dat ze naar de supermarkt in Prades (21 km) geraakt lijkt me erg klein. In het beste geval kunnen we misschien onze burgemeester naar het kleine supermarktje in Vinça (11 km) sturen, waar ze vooral huismerken verkopen en de andere producten de helft meer kosten dan ergens anders.

En dus ging ik maar weer eens in de kasten kijken. Ik heb ook foto’s gemaakt zodat ik over een paar weken kan vergelijken. Want ik kan zeker nog een aantal weken overleven. En misschien wel langer. Ik heb voldoende pasta, rijst en andere koolhydraten in huis, genoeg vetten (olijf- en andere olie, en nog een heel klein beetje boter), nog wat vis- en groentenconserven, veel te veel suiker, honing, konfituur en gedroogde vruchten. Twee pakjes chocolade, een pakje ‘cent wafers’ en een paar versuikerde karamellen. Een interessante voorraad wal- en hazelnoten. En een halfvolle diepvriezer met vlees (lamsvlees, rundvlees en vier duifjes die ik van een dorpsgenoot kreeg).

Ik zal dus zeker niet van honger omkomen. In de tuin groeit ook nog van alles en hopelijk wachten de kippen van de burgemeester niet te lang met het leggen van hun eerste ei.

Gisteren vernam ik dat mijn dichtstbij wonende buurman vandaag via Parijs terugkeert uit de VS. Hij zal twee weken in quarantaine moeten, maar dat zijn we inmiddels allemaal.

Met hem is inmiddels in ons dorp bijna iedereen terug van weggeweest. Het goede moment om een volkstelling te houden. Daar ga ik me ‘un de ces quatre’ eens mee bezig houden.

 

8 gedachten over “Intussen in Frankrijk – 6”

 1. Ik las over deze maatregel, inderdaad… best moeilijk te begrijpen wanneer er voor zo veel Fransen binnen een kilometer geen mogelijkheden zijn voor boodschappen. Wat doen mensen die geen voorraden hebben?

  Like

  1. Ja, ook heel benieuwd hoe ze dat gaan oplossen. Ik vermoed dat in dorpen zoals het onze de meeste mensen wel al een voorraad hebben. En verder hoop ik dat hier ook wat solidariteit getoond wordt. Aan-huis-leveringen zijn hier nog niet echt ingeburgerd, maar het bestaat op sommige plaatsen wel.

   Like

 2. Super dat je zo’n mooi voorraadje hebt liggen! Maar geldt die kilometer-regel ook voor voedsel halen? Ik dacht dat je voor voedsel wel verder mag, maar dat je voor de rest niet buiten die straal van een kilometer mag?

  Like

  1. Intussen is het duidelijk dat we nog wel naar de winkel mogen, maar ik doe het liever niet als het niet echt nodig is. We moeten wel een dagattest met de reden van verplaatsing meenemen en naar het schijnt is de politie heel streng. Zonder geldig attest moet je terug naar huis.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: