Burgemeester-kapper

Neen, het gaat niet over Céline, onze huidige burgemeester, die veel talenten heeft en misschien ook wel haar kan knippen.
Het gaat over een van de vorige burgemeesters met wie ik deze week een praatje sloeg en die me –omdat het over ons haar ging- plots voorstelde dat ze mijn haar zou knippen. Daar had ik wel oren naar want ik heb er een hekel aan om naar een kapper te gaan.

Ze had er zin in, zei ze, want dat deed haar denken aan de goede oude tijd toen zij nog burgemeester was. Een van haar gemeenteraadsleden was kapper en tijdens de lange zondagen waarop het gemeentehuis voor de verkiezingen de hele dag open moest zijn, coiffeerde hij het hele dorp.

Mijn haar is intussen netjes ‘en carré’ geknipt. Morgen is het gemeentehuis weer de hele dag open voor de tweede ronde van de regionale verkiezingen. Ik mag niet stemmen, maar ik hoop dat er wat meer mensen komen stemmen en dat dit het overwicht van het FN –ja, ook in Glorianes- terugdringt. Al zie ik het wat somber in, en niet alleen voor ons pietluttig dorp.

 

DSCN5989

2 gedachten over “Burgemeester-kapper”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: