Voor 2015

Wat ik alle mensen wens
Mijzelf inbegrepen

Sterke benen
Een helder hoofd
Een kalm hart

Zuiver water uit de kraan
Alle dagen eten
Warme kleren

Een verend bed
Genoeg dekens
Licht en vuur

Oog voor de wereld
Mildheid voor de mensen
Dagelijkse scheppingsdrang

***

De afgelopen dagen zijn er in Frankrijk zeven mensen gestorven van de koude. Deze nieuwjaarswens bedacht ik in mijn bed, met een wollen dekbed, een quilt, een slaapzak en de kat bovenop mij. De laatste drie wensen zijn maar mogelijk als je al het voorgaande al hebt.

Meer proza en poëzie op https://christinevandenhove.wordpress.com

6 gedachten over “Voor 2015”

 1. Dag Christine, ik reageer niet vaak maar ik geniet altijd van je woorden, dankjewel daarvoor! Idd nog veel scheppings- en dadendrang, veel liefde en vriendschap in 2015, dikke kus, ria

  Like

  1. Dag Ria, dat is echt heel fijn om te horen. Voor jou ook een dubbeldikke knuffel en hopelijk zien we elkaar nog eens in 2015. De laatste keer vond ik het veel te kort. Maar dit jaar kom ik wat vaker naar B.

   Like

 2. Dank je voor je wensen! Twee woorden die ik op dit moment associeer met nieuwjaar 2015: intens en integer. Het eerste woord slaat vermoedelijk op de beleving van de komende 365 dagen en het tweede op de omgang met moeder aarde. Ik wens jou en je lezers veel van dat ’t komende jaar.

  Like

 3. Hé Christine,

  Wat heb je dat weer mooi gezegd! En ik blijf fan van je berichtjes….

  Ook voor jou en je geliefden een fijn en gezond jaar 2015 (en alle jaren erna…).

  Groetje, Gerd

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: