Tijdens mijn wandelingen kom ik soms afgedwaalde schapen tegen. Meestal komen ze wel terecht. Ze waren gewoon niet op het appel toen de kudde verplaatst werd. Ze blijven dan een nachtje langer in het afgebakende gebied en worden de volgende dag opgehaald.

Er zijn ook al lammetjes. Ze zijn vroeg dit jaar. Te vroeg blijkbaar, want dit was helemaal niet de bedoeling. Toen de ram op bezoek kwam, bleek een groot deel van de kudde al zwanger te zijn. En aangezien de boerin niet in onbevlekte ontvangenissen gelooft, is er maar één verklaring mogelijk. Eén van de lammeren van de vorige worp, die wat langer bij de kudde mocht blijven, heeft drieëntwintig tantes en misschien ook wel zijn eigen moeder bevrucht. Hij wordt vader van veertig lammetjes.

Helaas zal hij dat zelf niet mogen meemaken, want hij is intussen ook al afgevoerd.

Foto0010