Pas méchant

Op de agenda van de gemeenteraad stond als eerste punt “la réfection du mur du parking”. Gespannen wachtte ik op het verslag, dat meestal een half uur na de raad uitgehangen wordt. Het zou immers over het muurtje gaan dat ik een aantal weken aangereden had. De rekening van het autoverhuurbedrijf heb ik al gekregen. Zou ik de schade aan het muurtje ook moeten betalen?

Het verslag was erg kort: de gemeenteraad was niet doorgegaan wegens onvoldoende aanwezigheid. Nog wat uitstel van executie.

Maar vandaag kwam de burgemeester mij vriendelijk vragen of ik mijn auto links of rechts wou plaatsen en niet in het midden van de parking. Ce n’est pas méchant, ce que je vous demande, zei hij.

Het muurtje moet hersteld worden, want er is iemand tegenaan gereden, begon hij dan. Dat was ik, gaf ik meteen toe, een beetje vertederd door zijn vriendelijkheid.

Ach, zei hij, maar daarna is er nog iemand tegenaan gereden. Het is echt een vervelend muurtje, want je ziet het niet als je aan het stuur zit. Misschien moeten we er een paal op plaatsen.

Oef, geen extra kosten meer. Ik zal maar gauw mijn autootje verplaatsen.

DSCN2573

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: