Winterzon

In de gesprekken over de aankoop van dit huis, waren mij zachte winters beloofd. Alleen van half januari tot begin maart kon het wel eens koud zijn en kon er sneeuw vallen, zeiden de verkopers. Ik weet niet goed wat ik er moet van denken. Dit is geen zachte winter. En hij is al begonnen in oktober. De mensen die zeggen dat het dit jaar uitzonderlijk koud is, wil ik graag geloven. Het is in het dal ook veel kouder dan gewoonlijk.

Ik herinner me dat ik uitkeek naar de winter, naar buiten koude heldere lucht en binnen de gezelligheid van een brandende kachel. En nu betrap ik mij erop dat ik de dagen tot de zonnewende tel en uitkijk naar de lente.

De lastigste dagen zijn de dagen dat het bewolkt is en regent. Zo zijn er al genoeg geweest, hopelijk hebben we dat gehad.

Daarna kwamen de dagen van hevige koude wind, maar met een heldere hemel.

De afgelopen dagen waren koud, windstil en zonnig. ’s Morgens is het even op de tanden bijten om uit bed te komen, maar meestal brandt de kachel nog en krijg ik het snel weer warm. Om 9.35 u floept de zon over de oostelijk bergkam en beschijnt meteen mijn terras. En dat tot 16.10 u. Die tijdspanne zal de komende 10 dagen nog wat verkorten en dan weer verlengen.

De dagen zijn kort, maar zes en een half uur zon per dag is toch wel luxe. Nu nog een dik pak sneeuw!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: