Water

Volgens het nieuwsbericht op radio 1 staat de grot van Maria in Lourdes onder water en dat verbaast me niets. Hier op de berg regent het al drie dagen. Nu kan je de lekken in je huis opsporen, zei mijn zus, die blijkbaar, net als ik, de kunst verstaat om overal een voordeel in te zien. Lekken zijn er niet, dacht ik, want het dak is nieuw.

Maar na drie dagen pijpenstelen, geeft zelfs mijn nieuwe dak het een beetje op. In de keuken toch. Het is maar één druppel, elke 10 seconden. Dat valt mee als ik vergelijk met de stromen water die langs het raam passeren.

Op het binnenkoertje is genoeg water gevallen om de aanleg van een zwembad te overwegen. En het meer van Vinça, waarvan het waterpeil deze zomer verontrustend gedaald was, is vast ook al bijgevuld.

Overmorgen wordt het beter, zegt de météo. Oké, één dagje regen kan ik nog wel aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: