Het jaar van de vriendschap

2020 wil ik me herinneren als het jaar waarin de vriendschap op het voorplan kwam. Ik kreeg een paar nieuwe vrienden: schrijfmaatjes, poëziemaatjes, een nieuw wandelmaatje. Ik verheug me erop om ze in 2021 beter te leren kennen en al die nieuwe vriendschappen een plekje te geven. 

Mijn oudste vriendschappen hebben zich bestendigd en zelfs versterkt. Vriendschappen die wat waren gaan tanen, zijn opgeveerd. Vriendschappen die nog in de kiemfase waren, zijn opgebloeid. Hier en daar is een vriendschap ingedommeld. Ik laat ze rustig slapen tot ze weer wakker worden. 

Met al die vriendschap in mijn leven voel ik me rijk en dankbaar. Daarom was 2020 ook nog eens het jaar van de dankbaarheid.

Dank aan jullie die mij lezen en mij op die manier nog meer vriendschap geven. En wat ik jullie wens is niet meer of niet minder dan wat ik in 2016 al wenste: 

Of misschien toch nog iets meer: dat warme, intense gevoel van dankbaarheid omdat we het eigenlijk allemaal al hebben. 

19 gedachten over “Het jaar van de vriendschap”

 1. Hey Christine, voor u en Els ook prettige feestdagen, een heel gelukkig nieuw jaar met veel vreugde, vriendschap, geluk en natuurlijk een goede gezondheid. En dat we van dat hardnekkig, smerig beestje vanaf geraken. Dus mogen al jullie dromen uitkomen´, of toch zoveel mogelijk. Groetjes van Gust en Lydia 🌲🌲🌲

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat mij betreft is onze vriendschap even dik gebleven, hoor. Alleen hadden we het allebei wat druk, dit jaar. Ik wens jou een aangenaam druk nieuw jaar, en verschillende mooie stukken in de pers!

   Like

 2. Hartelijk dank voor je mooie wensen Christine.

  Ik wens ook een in alle opzichten rustig 2021. Of als dit teveel gevraagd is in ieder geval de rust om te drijven op de golven.

  Hilde en Bert

  Like

 3. Dankjewel, Christine! Ja, het is mooi om te ervaren dat ook oude vriendschappen af en toe wat mogen indommelen, en te merken dat ze snel weer heel vitaal en stimulerend kunnen zijn. Ik wens jou/ons een heel vriendschappelijk 2021!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: