dscn0106Délice du jardinier is de naam van de kleine trostomaten links onderaan. Verder heb ik Caro Rich (oranje kleur), Olirose de Saint Domingue (rose, kleine ovale tomaat), Romatomaten (langwerpige tomaten) en nog een paar soorten waarvan ik de naam niet meer weet. De grote soorten moeten nog rijpen.

Wat ik alvast geleerd heb over tomaten:
Mijn stukje grond is heel geschikt voor tomaten. Zonder vooraf te spitten en zonder water geven heb ik een grote opbrengst.
Tomaten zijn sterke planten. Ze overleven zelfs een vertrappeling door everzwijnen.
Volgend jaar minder verschillende soorten, beter uitzoeken wat ik wil, goed noteren waar alles staat.
Volgend jaar meer afstand tussen de struiken en beter opbinden.
Over het weghalen van de dieven (okselscheuten) zijn er verschillende scholen. Ik heb het niet gedaan, omdat ik bewust lui tuinier. En ik heb er geen spijt van.