Délice du jardinier

dscn0106Délice du jardinier is de naam van de kleine trostomaten links onderaan. Verder heb ik Caro Rich (oranje kleur), Olirose de Saint Domingue (rose, kleine ovale tomaat), Romatomaten (langwerpige tomaten) en nog een paar soorten waarvan ik de naam niet meer weet. De grote soorten moeten nog rijpen.

Wat ik alvast geleerd heb over tomaten:
Mijn stukje grond is heel geschikt voor tomaten. Zonder vooraf te spitten en zonder water geven heb ik een grote opbrengst.
Tomaten zijn sterke planten. Ze overleven zelfs een vertrappeling door everzwijnen.
Volgend jaar minder verschillende soorten, beter uitzoeken wat ik wil, goed noteren waar alles staat.
Volgend jaar meer afstand tussen de struiken en beter opbinden.
Over het weghalen van de dieven (okselscheuten) zijn er verschillende scholen. Ik heb het niet gedaan, omdat ik bewust lui tuinier. En ik heb er geen spijt van.

3 gedachten over “Délice du jardinier”

  1. Tomaten zijn helemaal niet moeilijk om te kweken. Het is belangrijk om goed zaad te hebben. Er zijn mensen die de oude soorten weer op de markt brengen en er zijn mensen die erin slagen soorten te kweken die bijna geen water nodig hebben. Tegen de tijd dat er gezaaid moet worden (maart april) zal ik je een pakketje zaadjes sturen met richtlijnen. Zoek in je nieuwe huis alvast een warm plekje waar de zon naar binnen komt en waar je een bakje kunt zetten (bv. onder een dakraam). Later moet je ze verplanten naar een zonnig (zuidgericht) plekje in de tuin. Als je van kerstomaten houdt, is de délice du jardinier echt iets voor jou.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: