Cinéma Le Lido

Ik was er in de afgelopen jaren al een paar keer voorbij gereden, maar eindelijk, eindelijk heb ik de drempel genomen. Ik ben in Prades naar de cinéma geweest. Zelfs twee keer na elkaar. Er was een beetje moed voor nodig. Eerst en vooral om in het donker de berg af te rijden en in het nog donkerder terug te komen. En ten tweede om ergens binnen te gaan waar ik nog nooit ben geweest. Dat deed ik onlangs trouwens ook met het grote zwembad van Perpignan. En dat viel erg mee. Ook cinéma Lido was een aangenaam ontdekken, zodat ik alvast één voornemen voor 2019 heb: meer drempels nemen.

Cinéma Le Lido, alleen de naam al, is pure nostalgie. Het is een kleine bioscoop met maar één zaal, maar de zaal heeft wel een balkon. In de inkom zit een vriendelijke mijnheer die je een kaartje verkoopt voor maar 6,50 euro of een tienbeurtenkaart voor 42 euro. Die kaart wordt met de hand ingevuld, afgestempeld en op alfabetische volgorde bijgehouden in een heuse fichebak.

De zaal is warm, de zetels zijn comfortabel. Wat wil je nog meer? Het programma is wat beperkt, de meeste films draaien maar gedurende een week. Daardoor heb ik Bohemian Rapsody gemist. Maar ik was net op tijd voor de film Girl, waar ik met Belgische trots zat naar te kijken, samen met een veertigtal toeschouwers.

Gisteravond liet ik me aangenaam verrassen door Carmen y Lola, een film over meisjesliefde in een Spaanse zigeunergemeenschap. Ik heb meteen een abonnement gekocht. Tien films in een jaar, dat kan geen probleem zijn.

20181213_204106

8 gedachten over “Cinéma Le Lido”

 1. Zalig, een fichebak en al! 10 films per jaar, dat haal ik zelfs in de Grote Stad nooit, maar het blijft een fijn streven en met je abo steun je toch maar mooi de Lido 😉
  Bohemian Rapsody heb ik nu net wel gezien, en is toch wel een absolute aanrader! Misschien spelen ze hem nog overdag in Perpignan en kan je het combineren met zwemmen? Ik kan je garanderen dat je niet in slaap zal vallen!

  Like

 2. Ik vind dit zo fijn voor je, en meteen al goede voornemens voor 2019! “Girl” heeft wel gedraaid in Athene, maar helaas niet hier op de eilanden. Ik zie dat je weldra op thuisreis bent, geniet van de feesttijd, je familie en je vrienden. Een fijne sfeer gewenst!

  Like

 3. Leuk dat je drempels wil nemen! De eerste keer ergens alleen binnen gaan is inderdaad vaak eng maar je krijgt er veel voor terug, nieuwe ervaringen houden de geest in conditie 🙂

  En zo cool van die fichebak. En dat je ’s nachts de berg hebt overwonnen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: