Les départementales

‘Il pleut comme vache qui pisse’ is al een paar dagen van toepassing en aangezien ik de bergkoeien al eens zie sproeien, lijkt het mij een goed gekozen beeld. Het water loopt in de keuken langs een kant van de muur en als het zo doorgaat zal ik een paar emmers moeten klaarzetten.

Gisteren ben ik tussen de pijpenstelen door even naar het gemeentehuis geweest. Ik mocht deze keer niet stemmen, maar het is altijd leuk om er de ambiance te gaan meten. De gezichten waren niet vrolijk. Niet alleen door het slechte weer. Ook door het vooruitzicht dat de gemeenteraadsleden volgende zondag het gemeentehuis opnieuw een hele dag moeten openhouden.

De resultaten in Glorianes wijken lichtjes af van de algemene trend en tonen vooral verdeeldheid. Gespreid over drie partijen heeft links de bovenhand, en er werd ook op centrumrechts en op het FN gestemd. Er kwamen maar zeventien kiezers opdagen en ik kan het niet laten om me af te vragen wie voor wat gestemd heeft. Ik heb er het raden naar want ik besef dat ik me wel eens erg zou kunnen vergissen.

DSCN3989

Auteur: Christine Van den Hove

Auteur van 'Colombe' (2019, Uitgeverij Kartonnen Dozen) en 'Het huwelijk' (2022, uitgeverij Wereldbibliotheek)

Eén gedachte over “Les départementales”

Plaats een reactie