Zonnebloemen

Overal in het dorp staan zonnebloemen. Ze groeien in de tuinen, langs de weg, in de ruïnes. En dat hebben we te danken aan de boomklevers die deze winter zonnebloempitten kwamen snoepen op mijn vensterbank. Niet alleen hebben ze die pitten overal in gaatjes en spleetjes verstopt zodat er zelfs zonnebloemen uit de muren groeien, ze hebben ook pitten uit de tuin naar hier gebracht. Zo hebben ze een reuzegrote bloem vlakbij het toegangspoortje van mijn huis geplant. Het lijkt wel een bedankje.

20180728_113943

 

Sitta_europaea_wildlife_3

foto boomklever: Paweł Kuźniar Wikipedia

11 gedachten over “Zonnebloemen”

    1. De gele, meestal kleinere, bloemen komen van het zaad dat ik ze te eten geef. Dat is hetzelfde, grijs gestreepte zaad dat je op de foto van de boomklever ziet. De grote zonnebloemen en ook de rode variant had ik vorig jaar in de tuin gezaaid. Blijkbaar hebben ze ook die zaadjes opgepikt en hier en daar verstopt.

      Like

    1. Ik heb me wel eens afgevraagd of het wel een goed idee was om die vogels te voeren, vooral omdat ze onderling ruzie maken. Maar volgende winter koop ik toch weer een vracht zonnebloempitten 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: